måndag 23 januari 2012

smink!

God morgon på er! Jag sitter just nu och sminkar mig efter att ha kommit upp ur ett långt härligt bad :) Gick upp extra tidigt bara för det!
Jag tänkte jag skulle berätta vilka sminkprodukter jag använder nu när jag ändå sitter och sminkar mig :)

Först foundation, nu använder jag MaxFactor xperience som även har SPF 10. Ingen speciell foundation egentligen utan bara att jag ville testa en ny. Men den funkar jättebra som bas. Den täcker bra och jämnar ut huden. Den blir extra bra om man blandar ut den men en hudkräm.

Andra Concealer, jag använder concealern efter foundation för då ser man vadd som behöver täckas yterligare. Jag använder en concealer ifrån Eyeslipsface.se. Där kan man nästan klicka hem alla som finns och sedan hitta sin favorit. De kostar ca 15 kr styck.

Tredje puder, här har jag hittat en favorit faktiskt. Pudret kommer ifrån yves rocher och jag tror att det heter Origine Naturelle 100%. Det täcker superduperbra och det kliar inte det minsta. Inte ens om jag tar det rakt på torr hud! Det känns inte torrt och kakigt som andra puder kan göra, rekomenderas!

Fjärde ögonbrynsskugga, när jag målar i ögonbrynen använder jag inte en penna utan en skugga för jag tycker det är mycket lättare och så blir det inga skarpa linjer. Här använder jag en skugga som också kommer ifrån yves rocher och den heter eyebrow kit. Den innehåller två skuggor, en lite gråaktig och en brun. Sedan även ett vax + två penslar. vaxet och penslarna suger men de två skuggorna är superbra! Ibland för att det ska hålla bättre drar jag på lite clear eyebrow mascara ifrån elf. (finns även färgad)

Femte rouge och shade, till detta använder jag en rouge och shading ifrån elf, contouring blush and bronzing powder. rougen är lite åt det rosa hållet vilket är sött och bronzing pudret använder jag för att skugga i ansiktet. ej som bronzing puder då det är för mörkt för det!

Sjätte mascara, innan mascaran så böjer jag med en fransböjare. OBS, viktigt att göra det innan och inte efter annars kan fransarna gå av! Jag använder mig av en hel del olika mascaror beronde på vad jag känner för. En vattenfast ifrån Isadora, build-up mascara extra volume (finns även utan vattenfast), en vattenfast från elf, waterproof lengtheningand volumizing mascara, en vanlig från yves rocher, lash plumping mascara.